2015. júl 15.

Ez a gomba jót tesz a gyomrodnak!

írta: GasztroBloggger
Ez a gomba jót tesz a gyomrodnak!

ganoderma licidum
A kutatók felfedezték, hogy a Ganoderma lucidum  gomba jótékony hatással volt egerek gyomor baktériumaira. Kép: Jason Hollinger flickr.com

Minden nap egy gomba az orvost távol tartja. Egy tanulmány megállapította, hogy ez a gomba jót tesz a gyomorbaktériumoknak.

A legújabb kutatások alapján egy aktív összetevője egy Ázsiai gombának, jobbra változtatja a baktériumokat a gyomorban. A gyomor baktériumainak megváltoztatásával a ganoderma lucidum(pecsétviaszgomba) megakadályozta és visszafordította az elhízás tüneteit egereknél, köztük a súlygyarapodást és az inzulin rezisztenciát.

“Az egereken végzett magas zsírtatalmú diétával 25 százalékkal többet szedtek fel az egerek, mint ugyanazzal a diétával annyi különbséggel, hogy ganoderma lucidum kivonatot is kaptak.” 

Mondta David Ojcius, mikrobiológus a Pacific School of Dentistry egyetemen San Fransiscóból aki részt vett a tanulmányban és aki  közzé tette a tanulmányt a Nature Communicatons újságban.

 A ganoderma lucidum(pecsétviaszgomba) kivonat fogyasztása magas zsírtartalmú ételekkel, megakadályozta a zsírszövetek létrejövését , a bélgyulladás valamint a káros baktériumok létrejövését a véráramban vagyis az elhízás összes tüneteit egereknél és embereknél is.

 Ojcius és munkatársai Chang Gung egyetemtől és a Chang Gung Biotechnologytól Taiwanból egereken végzett magas zsírtartalmú diétán, különféle ganoderma lucidum kivonatokkal úgynevezett poliszacharidokkal,csak  hogy tudd melyik összetevő játszotta a legnagyobb szerepet.

Két különböző fajtájú gyomor baktériumnak az aránya, firmcutest és bakteridetes, jelzi a gyomor egészségét, mondta Ojcius.

 Ebben az esetben egy része a poliszaharidoknak a ganoderma licidum gombából megváltoztatja a gyomor baktérium arányát úgy, hogy egészségesebb legyen a gyomor.

Ha a ganoderma licidum gomba úgy működik, hogy megváltoztatja a gyomorban lévő baktériumok arányát, akkor az egészségesebb baktériumok juttatása a gyomorba elég ahhoz, hogy megmentsen egy kövér egeret?

Csak a kaki tudja megmondani.

Az orvosok széklet átültetéssel próbálkoznak, hogy a betegek gyomor baktérium arányát megváltoztassák jobbra. Ojcius és munkatársai székletet helyeztek át magas zsírtartalmú étrenden tartott egerekből amit ganderma lucidum gombával “fűszereztek” már elhízott egerekbe.

Ezek az átültetések jobban csökkentették az elhízás tüneteit azoknál az egereknél amiket ganoderma lucidum kivonat nélküli magas zsírtartalmú diétán tartottak.

Az eredményei ennek a kutatásnak arra utalnak, hogy a ganoderma lucidum elősegíti a gyomor egészségét és csökkenti az elhízás embereknél is jelentkező tüneteit.

A ganoderma lucidum azonban csak az elhízott egereken segített, hogy lefogyjanak, nem volt olyan erős hatása olyan egereknél amelyek normális élelmet ettek.

Egy egészséges gyomor megelőzi a metabolikus betegségeket, mondta Ojcius.

Azt, figyelték még meg, széklet átültetések egészséges vékony, egerekből függetlenül attól, hogy adtak hozzá ganoderma lucidum kivonatokat csökkentette az elhízott egerek testsúlyát csak nem olyan mértékben mint ganoderma lucidum kivonatokkal.

Ahogy egyre többet megtudunk a gyomor egészségre gyakorolt hatásairól Ojcius elmondta, hogy  a technológia amivel a székletet elemzik segíthet a doktoroknak és a betegeknek nyomon követni és megakadályozni a jövőbeli gyomor problémákat.

Arra is rámutatott Ojcius, hogy a teljes étrend és genetika is segíthet megérteni a gyomor problémákat.

A ganoderma lucidum gombát mint, más természetes gyógyszer készítményeket, nem szabályozza a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Ezért bárki árulhat Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba) kivonatot, ezért Ojcius azt tanácsolja, hogy kutass egy kicsit vásárlás előtt. Még Ojcius is azt akarja, hogy olvasd el az előző cikket amiben nagyon sok érdekes információt található számodra a ganoderma gombáról és további kutatások róla katt ide, hogy megnézd a cikket.

Ne felejtsd el megosztani és lájkolni a cikket, mert az nekem óriási segítség!

Szólj hozzá

elhízás diéta gomba baktérium gyomor pecsétviaszgomba ganoderma ganoderma lucidum