2015. júl 13.

A pecsétviaszgomba hatásai/mellékhatásai kutatásokkal:

írta: GasztroBloggger
A pecsétviaszgomba hatásai/mellékhatásai kutatásokkal:

17 érdekes esettanulmány amiből most megtudhatod a ganoderma bizonyított hatásait:

17 esettanulmány a ganoderma (pecsétviaszgomba) hatásairól:

ganoderma.jpg

Az interneten  sok oldalon írnak a ganoderma gyógygomba jótékony hatásairól. Ezeket tanulmányokkal tudományos és hiteles források megjelenítésével nagyon ritkán vagy egyáltalán nem támasztják alá.  Sokszor olyanokat is állítanak amik egyáltalán vagy csak részben igazak és nem szolgálnak hasznos információkkal  az olvasó számára.

 Persze ezt így mondani könnyű. Senki sem születik úgy, hogy mindent tud a ganoderma gomba fajtáról vagy ahogy kínában nevezik a  lingzhiről. 

Szerencsédre, elég sok tudományos kísérlet és esettanulmány készűlt a ganoderma hatásairól amikből összegyűjtöttem néhány érdekesebbet számodra a pontos hiteles forrásokat is megjelenítve a cikk végén, úgyhogy olvass tovább vagy nézz körül, hogy milyen ganodermás készítmények vannak.

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

A gomba ami az orvost távol tartja:

 A gomba ami az orvost távol tartja.  A ganoderma  leggyakrabban Ázsiában előforduló gombafajta, tudományos neve ganoderma lucidum. Kínában a hagyományos gyógyászatban nagyon fontos gyógynővénynek tartják számon. Feljegyzések találhatók róla a az első Kínai császár egyik könyvében, ahol úgy említik meg mint lingzhi ami azt jelenti, hogy varázsnövény, vagy a halhatatlanság gombája.

A kínai kultúrában, művészetben is nagy jelentősége van mint dekorációs elem is.

Kínában nagyon sok betegségre vagyis szinte minden betegségre használják. Hisznek a ganoderma élet meghosszabbító hatásában és gyógyszerként tartják számon.

A ginzengel egyenértékű a keleti kultúrákban.

1. Sugárkezelt egereknek ganoderma injekciót adtak és nem fogod el hinni mi történt:

  Taiwanon végeztek kísérleteket hat hét hetes egereken, amiket 500 illetve 650 cGy erősségű röntgen sugaraknak tettek ki, hogy bebizonyíthassák, hogy a ganoderma egy olyan tényező ami befolyásolja a radioaktív sugárzás által okozott károsodást.

 Folyamatosan ganoderma kivonatú injekcióval oltották az egereket az 500 és 650 cGy besugárzás előtt és után. Feldedezték, hogy a ganoderma kivonattal beoltott csoport átlagosan 30 nappal tovább élte túl a sugárzást. A ganoderma kivonatos injekció hatására helyreállt a a sugárkezelt egerek testsúlya valamint javult a vérképük is. Különösen az 500 cGy sugárzás utáni ganoderma injekció váltott ki nagy hatást.

 A jó baktériumok koncentrációja is magasabb volt azoknál az egereknél akiket ganoderma kivonattal kezeltek, mint a többi egérnél amiket pedig nem.

 Ebből a tanulmányból kísérletből az a következtetést, hogy a ganoderma vagy rei-shi gomba hasznos lehet, azokan az embereknek akik gyakran sugárzásnak vannak kitéve.. Mint a kemoterápiára járó betegek vagy az erőműveknél vagy bármilyen sugárzó környezettel gyakran érintkező embereknek.

2. A ganoderma érrendszer gyakorolt hatásai:

 

1990-ben Tokióban végzett kutatások megdöbbentő eredményeket mutattak a gombafonal kivonatokkal végzett kísérletek során:

Annak érdekében, hogy megértsék a ganoderma szív és érrendszerre gyakorolt hatását amelyek koreában voltak termesztve ahol a gombafonalak (micélium) el voltak különítve egy nagy tenyészetben.

 A ganoderma gombafonalaiból vizet vontak ki amivel altatott nyulak és patkányok szív és érrendszeri reakcióit vizsgálták.

Arra a következtetésre jutottak, hogy a ganoderma fonalaiból kivont víz csökkentette az állatok vérnyomását miközben a pulzusuk nem csökkent.

3. A ganoderma potenciális szívvédő hatásai:

Egy 2012-es tanulmányban a ganoderma potenciális szívvédő hatását tanulmányozták embereken érdekes eredmény született:

26 ember napi 1.44 gramm ganoderma gombát  vagy placebót kapott 12 heten keresztül a 26 emberből 23-an végigcsinálták a tanulmányt.  

A vizsgálat alatt  megállapították, hogy nem volt csak egy kisebb különmbség a ganoderma és placebót kapó csoport vérnyomás változásában és testtömeg indexükben(BMI) .

 Azt nem tudom megmondani, hogy ez a tanulmány statisztikailag jelentős lehet  vagy nem.

Vagyis van egy 1990-es kutatásunk egerekkel és nyulakkal aminek az eredménye az, hogy a ganoderma csökkenti a vérnyomást ez a 2012-es kutatás embereken pedig azt, hogy csak kisebb mértékben mint az egereknél. Ez mit jelent?

Azt, hogy a ganodermát önmagában ne használjuk vérnyomás csökkentésére csak kiegészítő kezelésre a hagyományos mellett.

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

4. Az igazság a ganoderma gombáról és a tüdőrákról:

2012-ben készült egy tanulmány a Ganoderma daganetellenes és immunmoduláns  hatásairól és meglepő dolgokat fedeztek fel.

A kutatók megállapították, hogy a ganoderma kivonat stimulálja a fertőzött sejteket, és az immunrendszer más részeit az egereknél.

 A ganoderma kivonat lelassította a tüdőrák sejtek növekedését, de nem pusztította el őket. Pedig nagyon sok helyen olvasható az interneten, hogy a ganoderma elpúsztitja a rákos sejteket. Én is láttam egy néhány angol rövídfilmet youtubeon amiben konkrétan benne volt, hogy megöli a tüdőrákos sejteket.

5. Ganoderma a bőrrák ellen :

Egy másik 2012-es tanulmányban pedig bebizonyították, hogy a ganoderma javította az anti tumor hatást többféle immunsejtben, olyan egereknél akik bőrrákban szenvedtek.

Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a ganoderma segít a bőrrákos betegeken is.

6. A Ganoderma megvédi a halakat:

 A ganoderma kivonatot még hatékonynak találták a sügérek immunrendszerének erősítésében  írja a Fish and Shellfish immunity (hal és kagyló immunitás) újság 2012-ben

scientist-762627_640.jpg.

Ezt csak érdekesnek találtam, hogy a haltenyészetekben is gyakran használják, a gyengébb sügér immunrendszer erősítésére.

7.Ganoderma segít a rákosoknak:

Egy szintén 2012-es tanulmányban kiderült, hogy a ganoderma kivonat aktiválja az immunrendszer NK és T sejtjeit amik a rákos sejtek elpusztításáért felelősek. Ez pontosan mit jelent?

A ganoderma úgy befojásolja az immunrendszer működését, hogy az bekapcsolja a rák ellenes sejtjeit NK és T sejteket. Az NK sejtek megtalálják a rákos sejteket a T sejtek pedig elpúsztitják azokat.

8. A ganoderma és az ízületi gyulladás:

 Egy 2007-es tanulmányban ami a Ganoderma biztonságosságát és hatásosságát vizsgálták izületí gyulladásos embereken embereken. A vizsgálatban 65 ízületi gyulladásos ember  vett részt. Akik közül 32 ember  napi 2,4 gramm Ganoderma kivonatot kapott, 33 ember pedig placebót.

 Amikor vért vettek tőlük kitöltöttek egy kérdőívet, hogy leírják mennyire fájnak az izületeik.

 A ganoderma bombát kapó csoportnál jelentős fájdalom csökkenés volt tapasztalható a placebót kapó csoporttal szemben. De az immunrendszerük sejtjeinek vizsgálatánál nem találtak különbséget a két csoport között.

Ez most én úgy értelmeztem, hogy a ganoderma miatt elmúltak az izületi gondjai az embereknek de nincsen rá tudományos megyarázat. Lehet, hogy nem véletlenül nevezték el a kinaiak lingh-zhinek vagyis varázs gombának.

9. Egy másik tanulmány a ganoderma ízületvédő hatásairól:

Egy másik tanulmányban ahol szintén a ganoderma gyulladásos betegségekre gyakorolt hatásait vizsgálták kiderítették, hogy a ganoderma csökkenti a citozin nevü gyulladásos sejtek számát összehasonlítva a placebóval. De az mit jelent? A ganoderma csökkenti az izületi gyulladás mértékét valamint a fájdalmat is.

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

10. A ganoderma cukorbetegekre gyakorolt hatásai biztatóak:

2012-ben egy tanulmány készült a ganoderma gombáról  2-es típusu cukorbeteg egerekkel.

A kutatók megfigyelték, hogy a ganoderma kivonat csökkentette a vércukor szintjét a 2-es típusú cukorbeteg egereknek. A felhasznált ganoderma kivonat 50 milligramm kilogramonként és 100 milligramm per kilogramm testömeg volt

 Mennyi  lenne ez emberi viszonylatban?  Ez körülbelül 4.5 és 9 gramm között lenne egy embernél naponta.

11. Tanulmány emberekkel a ganoderma szívvédő hatásairól:

Szintén 2012-ben embereken tesztelték a ganoderma licidum potenciális szívvédő hatásait, az ellenőrzött emberi vizsgálatokon. A kutatók szintén feljegyezték a ganoderma vérnyomás csökkentő hatását. A kutatók ezt a hatást 12 hét alatt érték el az embereken 1.44 gramm napi ganoderma mennyiséggel.

 A kutatások alapján a ganoderma vércukor szint csökkentő hatása fokozható heti néhány 30 perces sétával.

12. Egy tanulmány a ganoderma hatásait bizonyította a rák kezelésekkel járó fáradság csökkentéséről.

 A Plot klinika kutatói Kínában megjegyezték, hogy a Ganoderma csökkentette a fáradságot 48 nőnél akiknek emlőrákjuk volt.

13. A ganoderma és a petefészekrák:

Egy 2011-ben készült tanulmányban a kutatók bebizonyították, hogy a Ganoderm megakadályozta a petefészek rákos sejtek növekedését az antioxidánsoknak köszönhetően.

Találtam még jópár rákkal kapcsolatos Ganoderma tanulmányt de mindet nem fogom részletesen elmesélni csak felsorolom, hogy mire jöttek rá a kutatók:microscope-275984_640.jpg

A ganoderma gátolja a vastag bélrákos sejtek növekedését valamint megelőzésére is alkalmas.

Egy laborban történt kutatásnál, az egerekbe ültetett mellrák sejteket pusztíott el a ganoderma kivonat, de ez nem bizonyítja biztosan, hogy embereknél is működik, mivel csak egereken tesztelték.

A legtöbb rákkal kapcsolatos kutatások egereken vagy más állatokkal végezték el. Emberekkel végzett kutatásokból csak egyet találtam amikor a 48 nővel bebizonyítottak, hogy csökkenti a fáradságot a rákos betegeknél.

A kutatásokból nem lehet egyértelműen leszűrni, hogy a ganoderma a rák megelőzésére vagy már a beteg emberek gyógyítására szolgál.

Az én következtetésem, az ,hogy a ganoderma segít a rákos megbetegedéseken de nem használható első rendű fegyverként a rákkal vívott harcal szemben és mindenképp szükség van a hagyományos kezelésekre is.

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

14. A ganoderma prosztatára gyakorolt hatásai:

2008-ban egy tanulmány 88 hugyuti fertőzéses férfi ganoderma kivonatot kaptak 6 milligrammot naponta  vagy placebót 12 héten keresztül. A ganoderma gombát kapó csoportnál nagy javulás volt látható a húgyúti tünetekben a placebót kapó csoportal szemben.A kutatók lejegyezték, hogy nem történt változás a tesztoszteronban, és a prosztata méretében sem.

Ez mit jelent? Ez jó mivel voltak régebben olyan egérrel végzett kisérletek ahol a tesztoszteron csökkenénst figyeltek meg ami nem jó mert tesztoszteron hiányában legyengülünk fáradékonyabbak leszünk  de mint látható embereknél ez nem jelentkezett és ezért megnyugodhatunk.

Egyes  honlapok az állítják, hogy a ganoderma javítja a szív és érrendszeri funkciókat nézzük mennyire hitelesek:

Egy 2009-ben kiadott vizsgálatban a kutatók bebizonyították, hogy a Ganoderma lucidum kivonat javította a különböző zsírégető enzimek működését az egereknél.

 Egy egerekkel végzett tanulmány 2012-ben megállapította, hogy 100 és 250 milligramm kivonat csökkentette az egerek koleszterin és az LDL szintjüket.

A ganoderma antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a szív és érrendszer egészségén.Ez nagyon jó de arról viszont nem találtam kutatást, hogy a ganoderma lucidum csökkenti  a szívroham kockázatát pedig ezt is ígérik sok helyen.

16. A ganoderma segít a fogyásban. Biztos?

Azt bizonyították a kutatók, hogy a ganoderma segít a fogyásban de nem tesz csodákat. 

 Ez így önmagában nem teljesen igaz. A ganoderma aktivál néhány zsírégető enzimet de a zsír égetés nem egyenlő a fogyással. Nincs olyan csodagomba a világon amitől ez megtörténik magától. Ahhoz, hogy a fogyás sikeres legyen és megtörténjen nem elegendő a ganoderma.A fogyáshoz még kell megfelelő diéta( nem koplalás) szükséges, elegendő mennyiségű mozgással.

17. A ganoderma és az inszomnia (álmatlanság)

Találtam egy kutatást ami 2007-ben készült. A ganoderma „nyugtató hatását” akarták bebizonyítani.  Be is bízonyították egereken, hogy a ganoderma gomba rendelkezik nyugtató hatással.  Az egerek mélyebben és hosszabb ideig aludtak a ganoderma kivonat hatására.

Emberekkel nem találtam kutatást a ganoderma és az inszomniával kapcsolatos keresésem alatt az interneten.

Ganoderma alapú készítmények:

Nagyon sok  féle termék van az interneten amelyek ganoderma alapú készítmények:

Néhány ilyen termékek a ganoderma alapú különféle kávék, teák vagy különféle kapszulák, tabletták, porok vagy más kivonatok.

A legtöbb ilyen weboldal olyan állításokat tesz amiben a ganoderma valami mágikus minden betegséget meggyógyító csodanövény. A legtöbb állítást azonban nem igazolták még klinikai vizsgálatokkal.

Ez így nem helyes. Ha már el akarják adni a terméket, akkor legalább annyit megtehettek volna, a vásárlókért, hogy utánanéznek a témának, és akkor a legtöbb emberben nem fogalmazódna meg egy olyan érzés, hogy ez nagyon kamu szagú dolog. Márpedig a ganoderma, egy hasznos étrend kiegészítő és a valótlan állításokkal sok vásárlót elvesztenek.

Pedig a céljuk az volt, hogy még több vásárlót szerezzenek. Az emberek nem szeretik ha hülyének nézik őket, olyan nincs hogy mindent gyógyító varázsgomba. A ganoderma elég sokoldalú de közel sem annyira mint, egyes emberek állítják. Remélem ezekkel a kutatásokkal rájöttél, hogy a ganoderma, mennyire fontos számodra és jobban el tudod dönteni, hogy számodra megfelelő.

Lehetőséged van ellenőrizni a ganoderma hatásait pontosan a te szervezetedre. Az egyszerű válasz az, hogy mielőtt elkezdenéd szedni, vagy fogyasztani a ganoderma készítményeket csináltatsz egy teljes vérvizsgálatot. Egy hónap után pedig még egy vérvizsgálatot. Így kiderül, hogy mennyit változott a szervezeted a ganoderma fogyasztása elkezdése óta.

Ha viszont súlyos egészségügyi problémáid vannak mint rák, HIV, izületi gyulladás stb., azt ajánlom, hogy előtte konzultálj az orvosoddal is mielőtt elkezdenéd fogyasztani valamelyik ganoderma készítményt beleértve a kávét és teát is. Azért, mert én nem tudom megmondani, hogy ezek a termékek milyen kölcsönhatásba lépnek a különféle gyógyszerekkel.

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

A ganoderma mellékhatásai:

Elég kevés emberi kutatás szól a ganoderma gombáról. A legtöbb tanulmányt laborokban végezték egerekel meg nyulakkal. Ezért nincsen sok adat a hosszútávú mellékhatásairól.

Egy kis kutatás után megtaláltam két lehetséges mellékhatását:

A ganoderma gombának vérnyomás csökkentő hatása van.

A ganoderma  lehet természetes vérhígító.

A ganoderma akkor működik?


Szeretem, hogy a kutatók nagyon érdeklődnek a ganoderma iránt. Viszont azt már kevésbé kedvelem, hogy ezeknek a kutatásoknak a 99%-a laborban végzett kutatás egereken és különféle kisebb állatokon. Ezért azt gondolom, hogy a ganoderma gombával kapcsolatos kutatások még gyerekcipőben járnak.

A kutatásokból pontosan még nem lehet kideríteni, hogy a ganoderma mennyire segít az embreken. Az viszont nem kétséges, hogy a ganoderma gombának és a ganoderma készítményeknek egyre nagyobb a népszerűsége az interneten. Azonban a legtöbb helyen sok a túlzó állítás amelyeknek semilyen tudományos alapjuk nincsen.

 A ganoderma nem fog bántani senkit, főleg ha egészséges vagy.  Sok ganoderma készítmény nagyon népszerű és folyamatosan növekszik azoknak a száma akik kipróbálják őket.

cheese-146418_640.png

Azonban mielőtt elkezdenél valamilyen ganoderma készítményt fogyasztani, adok neked egy jó ötletet. Csinálj egy teljes vérvizsgálatot mielőtt elkezdenéd használni a ganoderma készítményeket. A vértesztet pedig csináld meg újra egy hónap múlva, hogy megtudd mi változott jobbra a ganoderma miatt.   

 Ha szeretnél egy egészségesebb és jobb életet akkor most nézz szét a ganoderma boltban.

Előre szólok a minőségi ganoderma készítmények nem ólcsók és csak kevesen engedhetik meg maguknak. Ha nem vagy benne biztos, hogy számodra ez megfelel akkor inkább azt ajánlom, hogy ne vedd meg vagy csak próbáld ki. 

Rendelek Ganodermás Készítményeket

 

 

Szólj hozzá

cukorbetegség betegségek rák egészség gomba vérnyomás prosztata fáradság pecsétviaszgomba ganoderma izületi gyulladás ganoderma termékek ganoderma mellékhatásai